Of je worst lust?


4
Dec 2012

Luisteren is wat anders dan horen

Hè, wat zeg je?? Heel vaak gebruiken we dit. Soms omdat we echt niet gehoord hebben wat er gezegd is, soms om tijd te winnen om na te denken; soms uit desinteresse, soms om iemand in de war te brengen of te laten twijfelen.

Hoe dan ook, als de ander reageert met: "Ja, of je worst lust?" zit je wel verkeerd. Als je in zo'n situatie iets moet gaan uitleggen, sta je meteen op achterstand. Het komt je positie als manager ook niet ten goede.

Het is lang niet altijd makkelijk om naast horen dat iemand iets zegt ook goed te luisteren naar wat die persoon bedoelt. Je bent soms ongeduldig of met iets anders bezig. Je moet dus leren schakelen. Het loont echt de moeite om goed te luisteren. Zelfs als het over iets gaat dat op het eerste gehoor niet belangrijk is, kan zo'n gesprek je waardevolle informatie geven en in elk geval zorgen voor een goede relatie met je medewerker.

Als jij mensen serieus neemt, nemen ze jou ook serieus. Geef aan dat je communicatie niet  als tweezijdig ziet, maar vooral als gelijkwaardig. Als jij een keer iets belangrijks uit te leggen hebt of te vertellen, zullen zij ook naar jou luisteren. Het resultaat is dat het makkelijker duidelijk te maken is wat je wilt en dat medewerkers zich er makkelijker mee zullen verbinden. Dat is misschien wel de grootste winst.

Het recept hieronder gaat wel over worst, maar heeft geen directe relatie met het onderwerp luisteren, anders dan dat je worst beter in een broodje kunt leggen dan in je oren steken. Een ideaal gerecht overigens om na een enerverende pakjesavond te serveren.

Broodje braadworst met zuurkool en garnituur

Ingrediënten:

  • Lekkere verse broodjes met een knapperig korstje
  • Boter
  • Een goede kwaliteit braadworst of rookworst.
  • Zuurkool, even kort geblancheerd
  • Peper, zout
  • Mosterd
  • Tomatenketchup
  • Mayonaise

Bereidingswijze:

Doe boter in een koekenpan. Zet op hoog vuur. Voeg boter toe en wacht tot deze bijna uitgebruist is. Braad de worsten lekker bruin. Voeg wat water toe en laat de worsten op laag vuur een minuut of 10 stoven tot deze gaar zijn.

Snijd de broodjes in de lengte door midden en besmeer beide kanten, als je dat wilt, met boter.

Leg zuurkool naar smaak in het broodje. Leg daar de worst op. Vervolgens voeg je naar eigen smaak nog andere zaken toe als mosterd, tomatenketchup en/of mayonaise.

Als je het feest helemaal compleet wilt maken, kun je ook nog stukjes augurk, stukjes appel, fijngesnipperde ui of uitgebakken bacon toevoegen.

In plaats van braadworst kun je uiteraard ook rookworst gebruiken. Ik vind het lekker om de rookworst in boter aan te braden, maar dat is ieders eigen smaak.

Doe boter in een koekenpan. Zet op hoog vuur. Voeg boter toe en wacht tot deze bijna uitgebruist is. Braad de worsten lekker bruin. Voeg wat water toe en laat de worsten op laag vuur een minuut of 10 stoven tot deze gaar zijn.

Snijd de broodjes in de lengte door midden en besmeer beide kanten, als je dat wilt, met boter.

Leg zuurkool naar smaak in het broodje. Leg daar de worst op. Vervolgens voeg je naar eigen smaak nog andere zaken toe als mosterd, tomatenketchup en/of mayonaise.

Als je het feest helemaal compleet wilt maken, kun je ook nog stukjes augurk, stukjes appel, fijngesnipperde ui of uitgebakken bacon toevoegen.

In plaats van braadworst kun je uiteraard ook rookworst gebruiken. Ik vind het lekker om de rookworst in boter aan te braden. Maar dat is ieders eigen smaak.

Weblog voor managers

Volg mij via Social Media

Copyright © 2012 - Koken voor Managers | Drs. H.J. Spaan | Sitemap