Waarom deze site?

Op deze site zal ik wekelijks een blog wijden aan een management onderwerp. Ik zal hierbij een parallel trekken met een gerecht of een bereidingswijze. Hopelijk zet dit de lezers aan het denken. Het zou fijn zijn als er ook op de blogs gereageerd wordt: inhoudelijk, maar ook op de recepten.

Als je al je ervaringen en opgedane kennis op een rij zet, sta je verbaasd over jezelf. Vaak zonder je er bewust van te zijn, gebruik je een enorme hoeveelheid kennis, kunde en ervaring. Je bent je maar half bewust van de mogelijkheden die je hebt. Zo is het ook mij vergaan. Laat ik me even voorstellen.

Henk-Spaan-overheid-adviseurHenk Spaan

Geboren 4 mei 1947

40 jaar overheidservaring, waarvan gedurende meer dan 27 jaar als gemeentesecretaris. Na mijn pensionering ben ik mij vooral gaan bezig houden met managementadvisering en coaching.

 

 

Ervaring

Geboren in Nijmegen, gestudeerd in Rotterdam en eigenlijk altijd werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid, onder meer ruim 20 jaar als gemeentesecretaris van Dongen.

Na mijn vervroegde pensioenering heb ik nog ruim 4 jaar gewerkt voor EGEM-Iteams als adviseur voor gemeenten bij de invoering en het opzetten van de digitale dienstverlening. Die periode heeft mij meer en meer doen beseffen over welke schat aan ervaring en kennis ik beschik. Ervaring en kennis die ik gedurende de 4 jaar nog aanzienlijk heb kunnen uitbreiden.

De laatste tijd heb ik een groeiende behoefte mijn ervaring, kennis en kunde met anderen te delen. Niet als een "leraar", maar als een klankbord en spiegel voor mensen. Ik wil ze graag helpen bij het ontdekken van zichzelf in hun werkomgeving: hoe kan ik zo prettig mogelijk werken, zo dicht mogelijk bij mezelf blijven en het optimale resultaat leveren.

Naast mijn passie voor management en leidinggeven is een andere passie: koken. Voor de goede orde: ik ben geen professionele kok. In Engeland zouden ze mij “a good home cook” noemen. Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch deze twee passies te combineren.

Dat wil ik op twee manieren doen: via deze website en via het geven workshops. Koken zal in beide gevallen gebruikt worden als metafoor en als ondersteuning van het gesprek over management en leidinggeven. Tijdens het koken word je geconfronteerd met veel zaken waar je in je rol en functie als manager, leidinggevende of bestuurder vaak ook tegenaan loopt.

De recepten bij de blogs zijn door iedereen te maken. Gerechten die passen bij een goede "home cook" en die, gecombineerd met de inhoudelijke blog of een workshop, mensen stimuleren om na te denken over hun werk en verantwoordelijkheden en daar goede beslissingen in te nemen.

Het lijkt me fantastisch als deze site vaak door mensen bekeken wordt en er ook op wordt gereageerd. Ik hoop samen met veel mensen het gesprek aan te gaan en onderwijl samen een lekker gerecht of een  lekkere maaltijd te bereiden. 

Voor alle duidelijkheid wil ik wel vermelden dat het in de blogs gaat om mijn persoonlijke visie op de aangesneden onderwerpen.
 

Inspirerende workshops voor managers en leidinggevenden

Naast het wekelijkse artikel op deze site, bied ik ook de mogelijkheid deel te nemen aan workshops. De opzet daarvan is in de basis vergelijkbaar met die van de artikelen op de site.

Bekijk hier de mogelijkheden van de workshops

 

bordje kip-salade

Weblog voor managers

Volg mij via Social Media

Copyright © 2012 - Koken voor Managers | Drs. H.J. Spaan | Sitemap